Wat kost het allemaal?

Om je een zo transparant mogelijk idee te geven rond het kostenplaatje voor het behalen van een stuurbrevet, geven we je hier een idee van wat het allemaal kost. Om je stuurbrevet te behalen moet je zowel geslaagd zijn voor het gedeelte theorie als het gedeelte praktijk.

Het theorie-examen

De kosten voor het inschrijven en afleggen van het theorie-examen zijn als volgt. Deze kosten worden betaald aan de federale overheid en de federatie die de administratie op zich neemt.

Vaste adminstratieve kost voor de inschrijving op het examen 50 €
Inschrijven examen-module beperkt stuurbrevet 38 €
Inschrijven examen-module aanvullend gedeelte algemeen stuurbrevet 38 €

Het afleggen van het gedeelte theorie voor het behalen vaneen algemeen stuurbrevet kost dus in totaal 126 €.

De praktijktest

Een praktijktest afleggen bij Navivaar kan al vanaf 100 € (ahankelijk van het vaartuig waar examen op wordt afgenomen). In deze prijs zit het gebruik van het examenvaartuig, de verzekering en de vergoeding van de examinator. Wanneer je een praktijktest aflegt wordt je uiteraard geacht te kunnen varen. Indien je dit nog moet leren, kan je dit doen aan de hand van onze vaarstages.

Voorbereiding theorie-examen

Het examen theorie valt niet te onderschatten. De beste garantie om onmiddellijk te slagen is dan ook het volgen van een theorie-opleiding. Deze wordt gegeven als 8 avonden tijdens de week of 3 volle dagen tijdens het weekend. De prijs hiervoor is 135 euro. Check hier de data voor de theorie opleidingen.

Wens je aan zelfstudie te doen, dan raden wij het boek “Cursusboek Beperkt en Algemeen Stuurbrevet” aan. Dit boek biedt een grondig overzicht van wat je moet kennen voor het examen, en biedt eveneens een groot aantal typische examenvragen. Je kan dit online bestellen bij de Vlaamse Vereniging voor Watersport via onderstaande link:

http://vvw.be/cursus-beperkt-en-algemeen-stuurbrevet/

Voorbereiding praktijktest en vaarstages

Heb je nog geen of slechts een beperkte praktijkervaring, en wil je de kneepjes van het varen leren, dan bieden wij onze oerdegelijke vaarstages aan. Deze vaarstages bieden de perfecte voorbereiding op de praktijktest en alle te kennen maneuvers komen hier aan bod. Je krijgt bovendien 50% korting op jouw praktijktest wanneer je de vaarstage combineert met jouw test.

Een volledige dag varen kan reeds vanaf 180 €.